Navigácia

  • Imatrikulácia

    Pozývame rodičov, starých rodičov a priateľov žiakov 1. ročníka na slánostnú imatrikuláciu, ktorá sa uskutoční v stredu dňa 22.11.2023 o 15.30 hodine.

  • OM v stolnom tenise

    Dňa 8.11.2023 sa žiačky našej školy v zložení Ivana Farkašová z 5.A, Natália Rusiová zo 6.A, Nikola Borženská zo 7.A a Viktória Rusinová z 8.A zúčastnili športového turnaja OM v stolnom tenise žiačok základných škôl. Ten sa konal na ZŠ Lipová 13 v Spišskej Novej Vsi. Turnaja sa zúčastnilo 13 družstiev okresu SNV. Po náročných súbojoch sa naše žiačky umiestnili na krásnom 5. mieste.Ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy.

  • Tvorivé dielne

    Pozývame žiakov 2. stupňa na Tvorivé dielne dňa16.11.2023 o 14.00.

  • Katarínska zábava

    Milí priatelia. Pozývame Vás na Katarínsku zábavu u nás Zemanov, dňa 24.11.2023 o 19.00. Vstupné je 10€.

  • 24. 10. 2023

    Aktualizovali sme modul Projekty

  • Pozvánka na online stretnutie

    Milí rodičia. Dávame Vám do pozornosti nasledujúce online stretnutie:

    Dovoľujem si Vás opäť pozvať na online podujatie v rámci večernej online školy realizovanej NKS MPSVaR SR : „Vedomé a rešpektujúce rodičovstvo. Sprevádzanie detí svetom internetu“, ktoré sa bude konať 26.10.2023; 17:30 – 19:00 hod..

    O večernej škole informujeme aj prostredníctvom Facebook podujatia: https://fb.me/e/1AXn6QC0a

    Link na podujatie (Zoom): https://us06web.zoom.us/j/87622741752

    Lektorom, bude Mgr. Michal Božík, psychológ z VÚDPaP-u.

    Autor sa pozrie na najvýraznejšie riziká používania digitálnych technológií (DT). Zameria sa najmä na problematiku závislosti na DT. Vedomé rodičovstvo je postavené na porozumení štyrom kľúčovým premenným, ktoré určujú, či bude používanie DT problematické, alebo nie. Týmito premennými sú: čas strávený pred obrazovkou; obsah, ktorý deti prostredníctvom obrazoviek "konzumujú"; kontext, v ktorom sa táto interakcia odohráva; a individualita daného dieťaťa. V druhej časti sa preto zameriame na aktuálne poznatky z oblasti mediácie a regulácie používania DT deťmi, na mediálne stratégie rodičov a na to, ako čo najefektívnejšie nastavovať pravidlá používania DT. Doplnené budú postrehmi z praxe v oblasti primárnej prevencie.

  • Oznam

    Dňa 27.10.2023 – piatok sa vyučujú iba 4 vyučovacie hodiny z dôvodu konania metodického dňa pre PZ a OZ. ŠKD popoludní nebude v prevádzke.

  • Celosvetová modlitebná iniciatíva „MILIÓN DETÍ SA MODLÍ RUŽENEC“

    18. október už tradične patrí celosvetovej modlitebnej iniciatíve „Milión detí sa modlí ruženec“ a na 22. októbra v tomto roku pripadla misijná nedeľa. Minulý rok sme okrem modlitby s každou triedou počas celého týždňa ruženec z rôznych materiálov aj vyrábali, v tomto školskom roku som sa rozhodla so žiakmi zapojiť do modlitby aj prostredníctvom farebného oblečenia.

    Každý deň sa všetci žiaci i učitelia obliekli do misijnej farby jedného z kontinentov a triedy, ktoré mali v ten deň hodinu náboženstva, sa modlili ruženec za pokoj a mier vo svete a na úmysel kontinentu, v ktorého farbe boli oblečení. V stredu sa k nám pridal v modrom aj pán kaplán Matúš, za čo mu veľmi pekne ďakujem.

    V pondelok sme v červenom prosili za úmysel Ameriky, v utorok sme zelení prednášali prosbu za Afriku, streda patrila modrej farbe a v modlitbe ruženca sme mysleli na Austráliu a Oceániu, žltá -a s ňou aj prosba za Áziu- dostala priestor vo štvrtok a v bielom sme sa v piatok modlili za Európu a okrem mieru sme prosili aj za prinavrátenie kresťanských hodnôt.

    Počas hodín sme si vysvetlili, z akého dôvodu majú kontinenty práve tú farbu, v ktorej sme oblečení.  Naučili sme sa, čo sú misie, aká je úloha misionárov. Prostredníctvom video-ukážok deti nazreli do rôznych krajín sveta a pozreli si prácu misionárov a ich svedectvá. Príklad detí, ktoré nevedia, čo je teplo domova, mäkká posteľ, plné brucho, čistá voda, obuté nohy, milujúci rodičia a hra bez strachu o život „donútil“ žiakov zamyslieť sa nad tým, akí sme občas sebeckí a nevďační a ako berieme mnoho vecí ako samozrejmosť. Pri preťahovaní lanom si deti uvedomili, aké dôležité je byť jednotní a akú silu má spoločná modlitba.

    Zopakovali sme si, ako vznikla celosvetová iniciatíva „Milión detí sa modlí ruženec“.  Každý žiak dostal do rúk misijný ruženec a naučil sa, ako sa správne modliť. Zopakovali sme si tajomstvá radostného, slávnostného, bolestného ruženca i ruženca svetla. A, samozrejme, sme sa ruženec aj modlili ...  a nielen recitovaný, ale aj spievaný. Tí najmenší počas hodiny spoznali Pannu Máriu, naučili sa modlitbu Zdravas Mária a v závere hodiny krásne zvládli jeden desiatok ruženca.

  • Plavecký výcvik

    V dňoch od 17.10.2023 do 20.10.2023 žiaci 3.A, 3.B, 6.A ZŠ Zemanská absolvovali plavecký výcvik na plavárni v Spišskej Novej Vsi. Pod dohľadom inštruktora a dozorkonajúcich učiteliek sa plavci zdokonaľovali v jednotlivých štýloch plávania a neplavci sa venovali základom plaveckej výuky. V posledný deň si každý vyskúšal svoje schopnosti a tí najlepší boli ocenení medailou. Všetci odchádzali s pocitom radosti a s presvedčením, že plávanie je pekný šport, ktorému sa oplatí v budúcnosti venovať.

  • Deň jablka

    Jablko. Sladké, šťavnaté, červené ... Ako ľudová múdrosť hovorí : Každý deň jablko, od lekára ďaleko. Viete o tom, že aj jablko má svoj medzinárodný deň? Naši žiaci si ho pripomenuli 16. 10. 2023. Dozvedeli sa o dôležitosti jabĺk pre naše zdravie. Spoznali, že máme viacero odrôd jabĺk, ktoré sa navzájom líšia vôňou a chuťou. Získali tak nielen nové informácie, ale sa aj zabavili, ochutnali jablkové dobroty a vyrobili si jabĺčka.

  • 10. 10. 2023

    Aktualizovali sme modul Súťaže

  • Hlasovanie

    Prosím hlasujte za naše žiačky.

    Podporte naše žiačky zaslaním svojho hlasu. Do hodnotenia sa môžete zapojiť cez formulár, ktorý je pod fotkami na tomto linku:https://www.jazykovevzdelavanie.sk/2023/10/edj-motyle-2023/

    Verejnosť môže hlasovať do 8.októbra 2023 do 20:00.Plagát našich dievčat má číslo 47.

    Pri príležitosti osláv Európskeho dňa jazykov sa žiačky 9.A triedy - Vanessa Zara Kráľová, Sofia Čurillová a Simona Ondášová zapojili do súťaže s názvom EDJ Motýle 2023. Ich úlohou bolo vytvoriť plagát, na ktorom prepojili slovenského autora so zahraničným autorom. Tento rok bol spájacím prvkom motýľ, ktorého mohli zobraziť ľubovoľným spôsobom a do ktorého vpisovali výrok daného autora v jeho rodnom jazyku.

    Ďakujeme za Váš hlas.

  • Beseda s policajtkou

    Naši šiestaci a siedmaci mali včera veľmi zaujímavé stretnutie - prišla nás navštíviť preventistka Policajného zboru SR a s deťmi diskutovala o prevencii fajčenia. Besedy boli inšpiratívne, nabité informáciami a žiaci sa dozvedeli aj odpovede na vlastné otázky. Pani preventistke ďakujeme a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu!

  • Európsky deň jazykov

    Dňa 25.9.2023 sme si v našej škole pripomenuli Európsky deň jazykov. Žiaci II. stupňa sa počas piatich vyučovacích hodín a piatich jazykov (slovenský, anglický, ruský, francúzsky a nemecký) naučili rôzne piesne, básne, nové výrazy, jazykolamy, príslovia a porekadlá, dialekty, hry, dozvedeli sa o histórii a kultúre krajín. Vo všetkých jazykoch bola hlavná téma “Z rozprávky do rozprávky”, takže cez typické rozprávky v danom jazyku a krajine žiaci pracovali na rôznych aktivitách. Veríme, že sa pobavili, získali nové znalosti.

    Prvostupniari putovali Z rozprávky do rozprávky a pri týchto aktivitách sa pokúsili stať sa spisovateľmi i ilustrátormi. Prvákov sprevádzala rozprávka Ako išlo vajce na vandrovku a druhý až štvrtý ročník O škaredom káčatku. Žiaci si vytvorili z osnovy príbeh a následne ilustrovanú knihu. Na základe obrázkov hľadali správny názov rozprávky. Preniesli sa cez Ľadové kráľovstvo do podmorského sveta s Nemom, do čarovnej krajiny so Shrekom, ale taktiež spoznali pôvodnú rozprávku Tri oriešky pre Popolušku. Našim materinským jazykom je slovenčina, a preto sme dnešný deň na 1. stupni venovali práve jej.

     

  • Plenárne ZRPŠ

    Oznamujeme všetkým rodičom, že dňa 19.9.2023 (utorok) o 16.00 sa uskutoční plenárne ZRPŠ v školskej telocvični. Po jeho ukončení budú pokračovať triedne schôdzky. Účasť rodičov je nutná.

  • Číslo účtu ŠJ

    Dávam do povedomia číslo účtu ŠJ:

    Úhradu za stravu realizujte prevodom na účet v banke v tvare IBAN  SK87 0200 0000 0016 0600 8757, do poznámky uviesť meno dieťaťa.

  • Ponuka krúžkov v 2023/2024

    Milí rodičia.

    Dnes 7.9.2023 (1.stupeň) a zajtra 8.9.2023 (2. stupeň) prinesú žiaci domov vzdelávací poukaz, ktorého hodnota je 32€. Slúži na pokrytie nákladov spojených so záujmovou mimoškolskom činnosťou.

    Nech sa páči, ponuka krúžkov pre našich žiakov v školskom roku 2023/2024. V prípade záujmu kontaktujte vedúceho krúžku. Potrebné je odovzdať vzdelávací poukaz, podpísaný zákonným zástupcom podľa možnosti čo najskôr. Záujmový útvar sa otvorí za predpokladu, že sa kapacitne naplní.

    Žiaci 1. stupňa si môžu vzdelávací poukaz uplatniť aj v ŠKD.

  • Otvorenie školského roka 2023/2024

    Základná škola, Zemanská 2, Krompachy Vás pozýva na slávnostné otvorenie školského roka 2023/2024, dňa  4.septembra 2023 8:00 na školskom dvore.

  • Organizácia vyučovania od 4.9.2023

    4.9.2023  Slávnostné otvorenie školského roka 2023/2024

    Slávnostné otvorenie školského roka sa uskutoční na školskom dvore so začiatkom o 8.00 hod. Ak sa pre nepriazeň počasia nebude môcť uskutočniť v exteriéri, tak sa bude realizovať v telocvični, následne sa žiaci presunú so svojimi triednymi učiteľmi do kmeňových tried.

    Ranný školský klub detí dňa 4.9.2023 – nebude v prevádzke!

    Žiaci sa prihlasujú na stravovanie prostredníctvom Edupage v module PRIHLASOVANIE. Pre prihlásených žiakov ročníka sa bude vydávať strava v školskej jedálni od 5.9.2023

    Od 5.9.2023                                  

     • Žiaci I. ročníka – 3 vyučovacie hodiny od 5.9. do 8.9.2023, potom podľa rozvrhu. Počas 4. vyučovacej hodiny budú mať spoločný čas s triednou učiteľkou pre tých, ktorí neodídu po 3.hodine, následne presun do ŠKD  

    • žiaci II. – IV. ročníka – 4 vyučovacie hodiny,

    • žiaci V. – IX. ročníka – 5 vyučovacích hodín,

     Činnosť v triede riadi triedny učiteľ, so zameraním na preberanie nových učebníc, oboznámenie sa so školským poriadkom, BOZ, triednymi pravidlami.

    Školský klub detí • ranný školský klub detí od 6.00 hod. do 16.00 hod.

    Vyučovanie od 6.9.2023 bude prebiehať podľa riadneho rozvrhu vyučovacích hodín

    Úspešný školský rok 2023/2024 naplnení bádaním a objavovaním nového želá kolektív zamestnancov Základnej školy, Zemanská 2, Krompachy.

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola, Zemanská 2, Krompachy
    Zemanská ulica 2
  • +421 53 447 29 28 - škola
    +421 903 434 401 - riaditeľ školy
    +421 903 238 279 - školská jedáleň

Fotogaléria