Navigácia

  • Plenárne ZRPŠ

    Oznamujeme všetkým rodičom, že dňa 19.9.2023 (utorok) o 16.00 sa uskutoční plenárne ZRPŠ v školskej telocvični. Po jeho ukončení budú pokračovať triedne schôdzky. Účasť rodičov je nutná.

  • Číslo účtu ŠJ

    Dávam do povedomia číslo účtu ŠJ:

    Úhradu za stravu realizujte prevodom na účet v banke v tvare IBAN  SK87 0200 0000 0016 0600 8757, do poznámky uviesť meno dieťaťa.

  • Ponuka krúžkov v 2023/2024

    Milí rodičia.

    Dnes 7.9.2023 (1.stupeň) a zajtra 8.9.2023 (2. stupeň) prinesú žiaci domov vzdelávací poukaz, ktorého hodnota je 32€. Slúži na pokrytie nákladov spojených so záujmovou mimoškolskom činnosťou.

    Nech sa páči, ponuka krúžkov pre našich žiakov v školskom roku 2023/2024. V prípade záujmu kontaktujte vedúceho krúžku. Potrebné je odovzdať vzdelávací poukaz, podpísaný zákonným zástupcom podľa možnosti čo najskôr. Záujmový útvar sa otvorí za predpokladu, že sa kapacitne naplní.

    Žiaci 1. stupňa si môžu vzdelávací poukaz uplatniť aj v ŠKD.

  • Otvorenie školského roka 2023/2024

    Základná škola, Zemanská 2, Krompachy Vás pozýva na slávnostné otvorenie školského roka 2023/2024, dňa  4.septembra 2023 8:00 na školskom dvore.

  • Organizácia vyučovania od 4.9.2023

    4.9.2023  Slávnostné otvorenie školského roka 2023/2024

    Slávnostné otvorenie školského roka sa uskutoční na školskom dvore so začiatkom o 8.00 hod. Ak sa pre nepriazeň počasia nebude môcť uskutočniť v exteriéri, tak sa bude realizovať v telocvični, následne sa žiaci presunú so svojimi triednymi učiteľmi do kmeňových tried.

    Ranný školský klub detí dňa 4.9.2023 – nebude v prevádzke!

    Žiaci sa prihlasujú na stravovanie prostredníctvom Edupage v module PRIHLASOVANIE. Pre prihlásených žiakov ročníka sa bude vydávať strava v školskej jedálni od 5.9.2023

    Od 5.9.2023                                  

     • Žiaci I. ročníka – 3 vyučovacie hodiny od 5.9. do 8.9.2023, potom podľa rozvrhu. Počas 4. vyučovacej hodiny budú mať spoločný čas s triednou učiteľkou pre tých, ktorí neodídu po 3.hodine, následne presun do ŠKD  

    • žiaci II. – IV. ročníka – 4 vyučovacie hodiny,

    • žiaci V. – IX. ročníka – 5 vyučovacích hodín,

     Činnosť v triede riadi triedny učiteľ, so zameraním na preberanie nových učebníc, oboznámenie sa so školským poriadkom, BOZ, triednymi pravidlami.

    Školský klub detí • ranný školský klub detí od 6.00 hod. do 16.00 hod.

    Vyučovanie od 6.9.2023 bude prebiehať podľa riadneho rozvrhu vyučovacích hodín

    Úspešný školský rok 2023/2024 naplnení bádaním a objavovaním nového želá kolektív zamestnancov Základnej školy, Zemanská 2, Krompachy.

  • Pokyny k stravovaniu v šk. roku 2023/2024

    Oznamujeme rodičom, že výška stravného k 04.09.2023 sa NEMENÍ .

    Zostáva identická ako od 01.05.2023. Paušálny poplatok za stravu na 1 mesiac je 10€. Platby zasielajte na účet školskej jedálne, číslo účtu:  SK87 0200 0000 0016 0600 8757 

    Žiadam rodičov, aby dbali na odhlasovanie svojich detí zo stravy v čase ich neprítomnosti na vyučovaní, nakoľko je štátna dotácia viazaná na dochádzku.

     Odhlasovanie je možné do  08:00 daný deň  na telefónnom čísle 0903 238 279 alebo  cez EDUPAGE  do 14:00 deň vopred.

  • Žiadosť

    Žiadam rodičov, ktorí na stránke školy - ŠJ - žiadosti , vyhlásenia - Zápisný lístok na stravovanie s návratkou - obedy  neodklikli zápisný lístok, aby tak urobili do  31. 08. 2023. 

     

  • Ukončenie školského roka 2022/2023

    Slávnostne sme ukončili školský rok 2022/2023 a ocenili sme nasledujúcich žiakov:

    - Zuzana Belejová z 3.A za 3. miesto v okresnom kole Hviezdoslavovho Kubína v prednese poézie a prózy.

    - Laura Vietorisová z 3.B za 1. miesto okresného kola pytagoriády

    - Sofiu Čurillová z 8.A za 3. miesto v okresnom kole Hviezdoslavovho Kubína v prednese poézie a prózy.

    - Filip Medvec z 9.A za úspešné riešenie okresných kôl geografickej olympiády a olympiád z nemeckého a slovenského jazyka. Vo vedomostnej súťaži Expert geniality show sa umiestnil na 93.mieste z 1300 zúčastnených žiakov. Školu reprezentoval na krajskom kole súťaže Centropa s videom Židovský cintorín, za ktoré bol mimoriadne ocenený vyhlasovateľom súťaže.

    Pred niekoľkými rokmi sme zaviedli tradíciu vyhlasovania najlepšieho žiaka školy. Inak to nebude ani v tomto roku. Najlepšou žiačkou v školskom roku 2022/2023 sa stala Adriána Hritzová z 9.A. Okrem výborného prospechu počas celých deviatich rokov nás Adriána v tomto roku úspešne reprezentovala v mnohých súťažiach a olympiádach.

    - V okresnom kole geografickej olympiády sa umiestnila na 4. mieste.

    - V okresnom kole matematickej olympiády sa umiestnila na 5. mieste.

    - V okresnom kole olympiády zo slovenského jazyka sa umiestnila na 5. mieste.

    - Zapojila sa do literárnej súťaže Prekroč svoj tieň, v ktorej získala Mimoriadnu cenu riaditeľky súťaže. Zároveň bola jej poviedka uverejnená v internetovom časopise – Prekroč svoj tieň a recenzovanom PDF zborníku s ISBN. Časopis je zaradený do archívu národnej databázy časopisov a je súčasťou celosvetovej databázy spravovanej medzinárodným centrom ISSN v Paríži.

    Všetkým prajeme príjemné prázdniny.

  • Slávnostné ukončenie školského roka 2022/23

    Oznamujeme rodičom a žiakom, že zajtra 30.6.2023 sa uskutoční Slávnostné ukončenie školského roka 2022/2023 o 8.00 na školskom dvore. Následne sa žiaci presunú do tried, kde si prevezmú vysvedčenia.

    Obed sa bude podávať už od 9.30. V prípade nezáujmu o stravu sa prosím odhláste čo najskôr.

    Prevádzka ŠKD nebude.

  • Účelové cvičenia a didaktické hry

    Dňa 23.06.2023 sa žiaci I. a II. stupňa zúčastnili didaktických účelových cvičení, počas ktorých si obnovili poznatky o tom, ako podať prvú pomoc, vyskúšali si nácvik stabilizovanej polohy a prezreli si sanitku, ktorú nám spolu aj s praktickými ukážkami prvej pomoci poskytlo OZ Zdravotná služba východ.

    Niektorí žiaci si vyskúšali nácvik požiarneho poplachu a opustili budovu prostredníctvom únikových východov. Žiaci sa okrem ochrany zdravia venovali aj bezpečnosti na ceste, zopakovali si dopravné značky a pravidlá, ktoré musia ako účastníci cestnej premávky dodržiavať.

  • Fyzika od veľkých k malým

    Žiaci 9. ročníka chceli priblížiť žiakom  4. a 3. ročníka čo ich čaká na 2. stupni v predmete fyzika. Ukážky pokusov z fyziky boli pre nich zaujímavé a tešia sa, že v budúcnosti budú také pokusy robiť aj oni.

  • Zápisný lístok a návratka ŠD strava školský rok 2023/2024

    Žiadame rodičov, aby do 30.06.2023 potvrdili na EDUPAGE  Žiadosť o štátnu dotáciu s návratkou a zápisný  lístkok s návratkou na stravu platné od 01.09.2023.

    (www.zskrompachyzemanska.edupage.org ---- Žiadosti a vyhlásenia = Pridať žiadosť a pridať zápisný lístok)

    Nakoľko sa na deti, ktoré neodovzdali zápisný lístok a návratku do uvedeného dátumu nebude vzťahovať štátna dotácia od 01.09.2023.

  • Deň informačnej bezpečnosti - pozvánka

    Milí rodičia a starí rodičia.

    Blížia sa letné prázdniny a chcete mať prehľad na akých internetových stránkach trávia Vaše deti čas? Ponúkame Vám workshop Deň informačnej bezpečnosti, na ktorom sa dozviete ako mať Väčšiu kontrolu nad kyberpriestorom Vašich detí. Súčasťou workshopu budú aj praktické ukážky a pomoc pri nastavení rodičovskej kontroly a bezpečnosti na internete.

    Tešíme sa na Vás 26.6.2023 (pondelok) o 15.30 na ZŠ, Zemanská.

  • Deň rodiny

    Dňa 15. mája 1993 bol Organizáciou spojených národov vyhlásený Svetový deň rodiny, ktorý sme si na našej škole pripomenuli 9. júna 2023.

    Význam dňa rodiny spočíva v pripomenutí si dôležitosti rodiny ako základnej stavebnej bunky spoločnosti.

    Podujatie sa uskutočnilo v areáli školy a pre návštevníkov bolo pripravené predstavenie s historickou témou Cisárovná Sissi a na záver si žiaci z I. a II. stupňa zatancovali na pieseň od interpréta Georga Ezra s názvom Green green Grass.

    Po predstavení bolo pripravené občerstvenie a pestrý program, za ktorý patrí poďakovanie zástupcom rodičovskej rady.

  • Spišské športové hry

    V piatok 9.6.2023 sa žiaci našej školy zúčastnili Spišských športových hier. Žiaci súťažili v športových disciplínach - bedminton, plávanie, atletika a stolný tenis.

    Napriek nepríjemnému počasiu sme sa zabavili a porovnali si sily s inými základnými školami v okrese Spišská Nová Ves.

    Žiaci si posilnili svojho športového ducha, atmosféra bola príjemná a so sebou si odnášajú množstvo športových zážitkov.

    Pevne veríme, že v budúcom školskom roku sa ich opäť zúčastníme v plnej sile a prekonáme svoje doterajšie rekordy.

  • Deň rodiny

    Milí rodičia, starí rodičia. Pozývame Vás na Deň rodiny u Zemanov, ktorý spoločne oslávime v piatok 9.6.2023 o 15.30 na školskom dvore.

    Naši žiaci majú pripravený kultúrny program a výbor ZRPŠ športové a zábavné aktivity. Ako občerstvenie sa podáva guľáš. Prosím potvrďte účasť cez aplikáciu Edupage, príp. napíšte triednemu učiteľovi.

  • Tepláková noc

    V piatok večer a v noci to na škole žilo. Hľadanie pokladov pomocou indícií, módna prehliadka, disco, večerné kino, to všetko zvládli účastníci ,,Teplákovej noci“ na výbornú. Smiech a dobrá nálada bola neoddeliteľnou súčasťou akcie až do skorých ranných hodín.

    Dúfam, že sme odštartovali akciu, ktorá sa stane tradíciou. Nie je nič krajšie, ako usmiate a spokojné deti.

    Ďakujem všetkým účastníkom, pedagógom aj žiakom za spoluprácu.

    PS: STE JEDNODUCHO SUPER

  • MDD

    1. júna sme na našej škole oslávili Medzinárodný deň detí, športovým dňom. Súčasťou programu bolo množstvo športových disciplín, pričom svoje sily si zmerali všetci žiaci našej školy. Pre prvý stupeň boli pripravené aktivity na multifunkčnom ihrisku, zatiaľ čo druhý stupeň športoval v telocvični a na školskom dvore. Z dnešného dňa si odnášame množstvo športových zážitkov, pričom deťom nechýbal úsmev, radosť a množstvo športových zážitkov. O vydarenom podujatí sa môžete presvedčiť sami na fotografiách.

  • Videohovor so žiakmi zo Španielska

    Jedlo je nepochybne dôležitou súčasťou kultúry každého národa, preto sme si túto tému zvolili v našom videohovore so španielskymi kamarátmi žijúcimi v autonómnej oblasti Katalánsko, v provincii Barcelona, v meste Martorell.Žiaci 6. ročníka mali na hodine anglického jazyka možnosť oboznámiť sa s rôznymi druhmi jedla, ktoré sa v Katalánsku jedia bežne počas roka, ale aj cez sviatky a pri iných významných dňoch španielskej kultúry. My sme nezaháľali a predstavili sme našu slovenskú kuchyňu, ktorá ako sme sa mali možnosť presvedčiť, je gastronomicky výrazne odlišná od tej španielskej. Slinky sa nám, aj im zbiehali, škoda, že sme nemohli hneď ochutnávať. Na základe vzájomných odporúčaní, aké jedlá vyskúšať, až raz navštívime naše krajiny vieme, ktoré jedlá nezabudneme ochutnať. Čo tak dať si: "Truita de patates " ,   "Pa amb tomàquet",  "Coca d' escalivada ",  "Gaspatxo " ,  "Panellets " či "Crema catalana "? Mňam.Už teraz sa tešíme na zdieľanie ďalších informácií s našimi španielskymi kamarátmi.

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola, Zemanská 2, Krompachy
    Zemanská ulica 2
  • +421 53 447 29 28 - škola
    +421 903 434 401 - riaditeľ školy
    +421 903 238 279 - školská jedáleň

Fotogaléria