Navigácia

  • 14. 2. 2024

    Aktualizovali sme modul Prijímačky na SŠ

  • Oznámenie o riaditeľskom voľne

    Riaditeľka Základnej školy, Zemanská 2 v Krompachoch oznamuje, že podľa § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších prepisov                                                       p o s k y t u j e 

    z dôvodu rozsiahlych rekonštrukčných prác (výmena potrubia)

    všetkým žiakom I. a II. stupňa  Základnej školy, Zemanská 2 v Krompachoch

    riaditeľské voľno dňa 9.februára 2024 (piatok).

     Riadne vyučovanie podľa rozvrhu hodín bude pokračovať v pondelok 12. februára 2024.

    Školská jedáleň a ŠKD  nebude v prevádzke. Žiaci sú z obeda vyhlásení.

  • MyMachine

    Dnes 5.2.2024 sa naši piataci zúčastnili na 2. pokračovaní projektu My Machine - Stretnutie vynálezcov, ktorý prebiehal v priestoroch TUKE kde nám vysokoškoláci zo Strojníckej fakulty ukázali návrhy výherných projektov ktoré sme im odsúhlasili a pustili do 3.etapy projektu. Vyskúšali sme si prototyp elektrického futbalu a po tvrdej práci sme si dopriali kúsok Talianska v tejto zime ...

  • ŠKD: Predstavujeme povolania - hudobník

    Dňa 31.1.2024 k nám, do všetkých troch oddelení ŠKD, prišla vzácna návšteva. Zavítal k nám hudobník pán Ondrej Sakmár, ktorý žiakom predstavil svoje povolanie.

    Tak ako sa na správneho hudobníka patrí, priniesol si so sebou aj všetky svoje hudobné nástroje a pomôcky a zahral a zaspieval nám do tanca. Svoje hudobné, či spevácke schopnosti nám predviedli aj niektorí žiaci a my ostatní sme ich pri tom povzbudzovali.

    Keďže sme túto návštevu spojili aj s karnevalom a odovzdávaním výpisov, na záver sme tento deň oslávili poriadnou veselicou. Nechýbala ani naša obľúbená pesnička “Dneska je piatoček”. Bolo nám cťou privítať takého vzácneho hosťa a do budúcna prajeme veľa šťastných tónov a radostným melódii v živote. Ďakujeme.

  • Karneval a spoločenský deň

    Fašiangové obdobie je spojené so zábavou a karnevalom. U nás v škole si takto učitelia i žiaci spestrili posledný deň prvého polroka školského vyučovania.

    Triedy prvého stupňa hýrili farbami a deti do nich vstúpili v zaujímavých maskách. Užili si netradičné vyučovanie plnením zábavných, ale aj poučných úloh.

    Pre starších žiakov to bol spoločenský deň s témami móda, konverzácia a stolovanie. Telocvičňa sa ozývala tanečnou hudbou, pretože rozhýbať v krokoch bachaty ich prišiel lektor tanca Dávid Mertinko.

  • Divadlo v anglickom jazyku

    Žiaci 8.A a 9.A triedy si 30. januára 2024 mali možnosť pozrieť činohernú anglickú inscenáciu United Neighbours of London v Spišskej Novej Vsi. Príbeh upriamoval pozornosť na upevňovanie dobrých vzťahov medzi ľuďmi, načrtol rôznorodé životné osudy a zároveň ponúkol žiakom možnosť počuť cudzí jazyk v reálnom každodennom kontexte s využitím rôznorodej slovnej zásoby, fráz a gramatických štruktúr. Tešíme sa na ďalšie predstavenie.

  • Beseda o kyberšikane

    V piatok 26.01. 2024 sa žiaci 7.A a 8.A zúčastnili besedy v CVČ Prima na tému Ľudské práva a kyberšikana, ktorú viedol Mgr. Roman Bendik z O.Z. Merita. Žiaci sa dozvedeli informácie o ľudských právach, právach dieťaťa a kyberšikane. 

    Pri jednej aktivite sa žiaci vžili do životov iných detí, ktorej cieľom bolo, aby si žiaci uvedomili, že aj keď všetky deti majú rovnaké práva, ale na druhej strane nemajú rovnaké podmienky. Ďakujeme za podnetnú prednášku a prijemne strávené dopoludnie CVČ Prima. 

  • Školské kolo Hviezdoslavov Kubín

    Dňa 25.1.2024 sa na našej škole konalo školské kolo súťaže v prednese poézie a prózy. Žiaci, ktorí postupujú so obvodného kola na 1. stupni sú:

    - poézia 1.Peter Čech, 2. Zuzana Belejová, 3. Filip Máša

    - próza: 1.Emma Teringová, 2. Dominika Papcúnová, 3. Kiara Borucká

  • Exkurzia v Technickom múzeu v Košiciach

    Naši deviataci mali v stredu 10. januára možnosť navštíviť TECHNICKÉ MÚZEUM v Košiciach. Dozvedeli sa pár zaujímavostí zo života N.Teslu a T.Edisona. V sieni elektrických výbojov pochopili skutočnosť, že nielen kovy, ale aj plyny sú elektricky vodivé

  • Vianoce u Zemanov

    Vo štvrtok 21.decembra naša škola rozvoniavala punčom i perníčkami a dýchala sviatočnou náladou.

    Žiaci pod vedením učiteľov nacvičili a v posledný deň školy predviedli svoj talent v bohatom programe. Telocvičňa sa premenila na divadelnú sálu, kde sa moderovalo, recitovalo, spievalo, tancovalo...

    Pripomenuli sme si predvianočné a vianočné zvyky, zavinšovali si a vcítili sa do hraného príbehu o tom, že Vianoce nie sú len o darčekoch.

    Zdieľame s vami pár krásnych záberov a lúčime sa v závere s prianím sviatkov plných pohody.

  • Projekty z anglického jazyka

    1. SHARING CHRISTMAS: Žiaci 5.A sa zapojili do eTwinningového projektu Sharing Christmas, v ktorom spolupracovali so zahraničnými školami z Českej republiky a Grécka, v rámci projektových aktivít sme natočili aj toto krásne Vianočné video. 

    https://www.facebook.com/zszemanska.krompachy.3/posts/pfbid022TFsfvAdaSnqUjtcVmRmzjrNJj48ZjfoTaVjp1VNPZYN9W2Y1dfCm1VQhV3Z2U99l?notif_id=1703243206127884&notif_t=video_processed&ref=notifhttps://www.facebook.com/zszemanska.krompachy.3/posts/pfbid022TFsfvAdaSnqUjtcVmRmzjrNJj48ZjfoTaVjp1VNPZYN9W2Y1dfCm1VQhV3Z2U99l?notif_id=1703243206127884&notif_t=video_processed&ref=notif

    2. LUPIENOK: V tomto školskom roku sa niekoľko žiakov našej školy, Jerguš Perháč, Terézia Matiková, Amy Bagínová, Simona Horváthová, Viktória Rusinová a Tatiana Slovinská, zapojilo do celoslovenského jazykovo - prírodovedného projektu Lupienok.Úlohou žiakov bolo vytvoriť veršovaný herbár v anglickom jazyku a uviesť zaujímavé informácie k vybraným rastlinám. Do finálového kola, ktorého výsledky budú známe koncom januára 2024, postúpila Terézia Matiková. Držíme jej prsty.

  • Vianočná burza

    Oznamujeme rodičom a žiakom, že vo štvrtok 21.12.2023 budú mať žiaci nasledovný program:

    1. hodina - triednická hodina

    9.00 - Vianočný program

    11.30 - obed 1. stupeň

    11.50 - obed 2. stupeň.

    ŠKD v riadnom režime.

    V daný deň bude prebiehať vianočná burza. Dopredaj vianočných výrobkov za symbolické ceny. Žiaci, ktorí budú mať záujem o kúpu ozdôb, si môžu priniesť peniaze.

  • Riaditeľské voľno

    Riaditeľka Základnej školy, Zemanská 2 v Krompachoch oznamuje, že podľa § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších prepisov  p o s k y t u j e z organizačných dôvodov (Metodický deň učiteľov) všetkým žiakom I. a II. stupňa  Základnej školy, Zemanská 2 v Krompachoch riaditeľské voľno dňa 22.decembra 2023 (piatok).

    Riadne vyučovanie podľa rozvrhu hodín bude pokračovať v pondelok 8. januára 2024.

    Školská jedáleň a ŠKD  nebude v prevádzke. Žiaci sú z obeda vyhlásení.

                                                                                         Mgr. Terézia Valeková, riaditeľka školy                                             

  • Vianočná pošta

    Žiaci 2.B triedy spravili radosť neznámym starkým. Zúčastnili sa projektu Vianočná pošta a vyrobili krásne pohľadnice pre seniorov v Nových Zámkoch. Vianočné pozdravy poputujú do zariadenia sociálnych služieb. Žiaci si tvorenie pozdravov užívali a boli šťastní, že mohli spraviť dobrý skutok.

  • Mikuláš

    Na svätého Mikuláša býva v nebi veľký ruch, anjelici všetkým deťom robia účty zo zásluh. Aj u Zemanov bol veľký ruch, pretože k nám zavítal Mikuláš so svojou družinou veselých detí, od uhlia zafúľaných čertov a anjelov v bielych rúchach s trblietavým prachom na krídlach. Priniesol dobrú náladu, vyčaril úsmev na perách a nezabudol obdarovať všetky naše detičky, ktoré mu zaspievali pekné pesničky a zarecitovali milé básničky. Tešíme sa o rok zas, na Teba, strýčko Mikuláš.

    Za krásne mikulášske balíčky ďakujeme výboru ZRPŠ.

  • Online hodina so Španielskom

    Pri príležitosti Svetového dňa miest sme sa dohodli s našou zahraničnou partnerskou z mesta Martorell v Španielsku a pracovali na projektoch, v ktorých sme sa zamerali na naše zaujímavé mestá, ale aj miesta, ktoré by mali zahraniční návštevníci na území Slovenska navštíviť. Pripravili sme si prezentáciu pre španielskych spolužiakov a porozprávali sme im rôzne zaujímavosti najmä o mestách z nášho okolia, ale sústredili sme ich pozornosť aj na krásu prírody národných parkov, porozprávali o jaskyniach, majestátnych hradoch či rozprávkových zámkoch. Siedmaci si nezabudli pripraviť vlastnoručne vyrobené vianočné pohľadnice s prianiami. My sa tiež tešíme na pohľadnice zo Španielska a na ďalšiu spoločnú hodinu.

  • Tvorivé dielne

    🎼🎺🎻"Už se zase těšíme na Jééééžiška, copak nám letos nadělí....." 🎼🎺🎻🎄🌟Aj u Zemanov sa tešíme a poctivo sa pripravujeme na Vianočné trhy v našom meste. Minulý týždeň sme zorganizovali tvorivé dielničky a spoločne sme vyrábali dekorácie a výrobky, ktoré si budete môcť zakúpiť v stánku ZŠ, Zemanská počas Vianočných trhov. 🎄🌟

  • Hodina angličtiny s native speakerom

    Naši ôsmaci a deviataci mali dnes hodiny anglického jazyka spestrené prítomnosťou rodeného hovoriaceho, pána Jamieho Boswella. Žiaci mali príležitosť vyskúšať si svoje jazykové zručnosti. Pána Boswella sa pýtali rôzne otázky týkajúce sa sviatkov, školského života, voľnočasových aktivít a iných zaujímavých tém.
    Ďakujeme pánovi Boswellovi, že si našiel čas a strávil s nami príjemné dopoludnie.

  • Imatrikulácia

    Pozývame rodičov, starých rodičov a priateľov žiakov 1. ročníka na slánostnú imatrikuláciu, ktorá sa uskutoční v stredu dňa 22.11.2023 o 15.30 hodine.

  • OM v stolnom tenise

    Dňa 8.11.2023 sa žiačky našej školy v zložení Ivana Farkašová z 5.A, Natália Rusiová zo 6.A, Nikola Borženská zo 7.A a Viktória Rusinová z 8.A zúčastnili športového turnaja OM v stolnom tenise žiačok základných škôl. Ten sa konal na ZŠ Lipová 13 v Spišskej Novej Vsi. Turnaja sa zúčastnilo 13 družstiev okresu SNV. Po náročných súbojoch sa naše žiačky umiestnili na krásnom 5. mieste.Ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy.

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola, Zemanská 2, Krompachy
    Zemanská ulica 2
  • +421 53 447 29 28 - škola
    +421 903 434 401 - riaditeľ školy
    +421 903 238 279 - školská jedáleň

Fotogaléria