Navigácia

  • Predstavenie v anglickom jazyku

    Naši žiaci 7. ročníka sa dňa 15. apríla 2024 zúčastnili činoherného anglického divadelného predstavenia Dick Whittington and his cat v Spišskej Novej Vsi. Tento tradičný britský príbeh o chudobnej sirote Dickovi a jeho kamarátke mačke prostredníctvom zaujímavých dialógov a pútavých anglických piesní nám poskytli možnosť precvičiť si svoje lingvistické zručnosti a rozšíriť slovnú zásobu.

  • Z rozprávky do rozprávky

    Dňa 9.apríla 2024 sa žiaci našej školy zúčastnili regionálnej súťaže v prehliadke detskej dramatickej tvorivosti  Z rozprávky do rozprávky, ktorá je súčasťou celoštátnej postupovej súťaže a prehliadky Zlatá priadka.

    Svoj herecký talent, vedomostné schopnosti ale aj zručnosť v rýchlosti prezliekaní kostýmov v zákulisí predviedli na divadelných doskách v Spišskej Novej Vsi v Spišskom divadle. Historická divadelná inscenácia, ktorú žiaci zahrali sa niesla pod názvom Cisárovná Sissi.

  • Prekroč svoj tieň

    Po úspechu v minulom ročníku Celoslovenskej literárnej súťaže Prekroč svoj tieň sme sa zapojili aj do 3. ročníka tejto súťaže. Žiaci písali práce na tému – Môj hrdina, žáner – umelecký opis, čo bolo dosť náročné. Naša radosť bola obrovská, keď nám bolo oznámené, že žiačka Simona Ondášová z 9.A triedy svojou prácou s názvom Dvaja ľudia a jedna láska zaujala a získala 3. miesto  v takej veľkej konkurencii.

    Zároveň sme sa tešili, že priamo na pôde našej školy sa stretneme s riaditeľkou súťaže Mgr. Lenkou Jalilah, PhD. a tajomníkom redakčnej rady Mgr. Christopherom Danisom, ktorí prídu osobne odovzdať ocenenie našej mladej autorke. Simonka získala knihy, športový vak, lyofilizované ovocie, esenciálne oleje, poukaz na Zip-Line jazdu v Čutkovskej doline, písomné blahoželanie od olympijskej víťazky Naste Kuzminovej a potvrdenie o publikačnej činnosti. Súťažný text bude uverejnený v PDF zborníku a v internetovom časopise Prekroč svoj tieň, ktorý je zaradený do ochrany digitálneho kultúrneho dedičstva a súčasťou celosvetovej databázy spravovanej medzinárodným centrom ISSN v Paríži.

    Blahoželáme a prajeme veľa tvorivých nápadov. Nebojte sa prekračovať svoj tieň!       

  • Aktualizácia údajov

    Dáta z programu aScRozvrhy boli aktualizované
  • Zber papiera

    Oznamujeme žiakom, že v mesiaci apríl bude prebiehať zber papiera v nasledujúcich termínoch: 11.4.2024 (štvrtok), 18.4.0224 (štvrtok), 25.4.2024 (štvrtok) a 3.5.2024 (piatok) od 7.00 do 8.00. V inom čase po dohode s pánom školníkom.

  • ZRPŠ

    Oznamujeme rodičom, že v stredu 10.4.2024 budú od 15.00 prebiehať triedne aktívy ZRPŠ. Schôdzky budú mať individuálny charakter konzultácií. O harmonograme Vás budú informovať triedne učiteľky.

  • Zápis do 1. ročníka

    Zápis žiakov do 1. ročníka sa bude konať 13.4.2024 o 9.00 v školskej jedálni prezenčnou formou.

    K zápisu si prosím prineste:

    - rodný list dieťaťa

    - občiansky preukaz Zákonného zástupcu

    - 10 € na písanky s predtlačou

    Podľa § 144a zákona účinného od 1.1.2022 sa na podaniach vyžaduje podpisy oboch zákonných zástupcov.

    Podpis oboch zákonných zástupcov dieťaťa sa nevyžaduje ak:

    * jednému z rodičov bol obmedzený alebo pozastavený výkon rodičovských práv

    * jeden z rodičov nie je schodpný sa podpísať zo zdravotných dôvodov

    * vec neznesie odklad a zadováženie súhlasu druhého rodiča je spojené s ťažko prekonateľnou prekážkou a je to v najlepšom záujme dieťaťa . (vypisuje sa Príloha č. 4) Priloha_c._4.docx

    V prípade, že sa zákonní zástupcovia dohodli, že prihlášku podpisuje iba jeden zákonný zástupca, vypisuje sa Príloha č. 5 Priloha_c._5.docx

    V prípade výnimočného zápisu dieťaťa do 1. ročníka pred dovŕšením veku dieťaťa je potrebné priniesť nasledovné dokumenty:

    * súhlasné stanovisko CPPPaP

    * potvrdenie detského lekára.

  • Školská kamera

    Milí priatelia.

    Naša škola sa zapojila do súťaže Školská kamera, ktorú vyhlasuje Mesto Krompachy.

    Naši žiaci vytvorili 3 videá:

    1. kategória - Škola/Mesto/História - Cesta k ľudským právam

    2. kategória - Talent - Talenty medzi nami

    3. kategória - Free style - Móda a my

    Prosím zahlasujte za naše videá na stránke mesta: https://krompachy.sk/clanok/7334/skolska-kamera-2024-hlasujte-za-naj-videa.html

    Ďakujeme

  • DOD - Tvorivé dielne

    Dňa 25.3.2024 sa na našej škole konali Tvorivé dielne, počas ktorých šikovní predškoláci plnili veľkonočné úlohy v únikovej miestnosti. Posledná úloha ich priviedla ku kľúču, ktorým otvorili dvere do tajnej dielne. V nej si s pomocou pani učiteliek vyrobili veľkonočné ozdoby. Rodičia mali možnosť oboznámiť sa s prostredím našej školy a prístupmi vo vyučovaní.

  • Deň vody

    Dnešný deň, 22. marec 2024, sa niesol v duchu oslavy vody a zároveň sme si pripomenuli význam vody pre život. Dozvedeli sme sa viac o problémoch súvisiacich s vodou. Úlohou žiakov bolo riešiť nespočetné množstvo aktivít a skúsiť si experimentovanie s vodou. Kreslili sme vo vode, zisťovali sme, či voda dokáže putovať, vyrobili si dúhu a zažili stúpajúcu vodnú sopku. Žiaci sa stáli tvorcami básni, ilustrácii, odkazov a vyjadrili svoje postoje dotazníkovou formou ako vnímajú pitnú vodu.

  • Čistenie lesa

    Každý rok si 22.marca pripomíname význam vody pre život na Zemi a to, že si ju musíme vážiť a nesmieme ňou plytvať.

    Preto aj naši žiaci piateho a šiesteho ročníka prispeli svojou „troškou“ k čistote prírode zbieraním odpadkov smer Čarda. Vyzbierali sme šesť veľkých odpadkových vriec.

    Na konci cesty nás čakalo  milé prekvapenie – pohladkanie jahniatok, ktoré nám pán majiteľ dovolil vziať si aj na ruky. Pri návrate do školy nás sprevádzal dobrý pocit zadosťučinenia.

  • Tvorivé dielne - DOD

    Milí predškoláci, milí rodičia.

    Pozývame Vás na Tvorivé dielne k nám Zemanom, dňa 25.3.2024 v pondelok o 15.30. Príďte s nami objavovať poklady. Rodičom radi predstavíme našu školu aj to, čo Vás čaká v 1. ročníku.

    Veríme, že spolu strávime príjemné popoludnie. Tešíme sa na Vás.

  • Otvorená hodina

    Dňa 21.3.2024 sa u Zemanov uskutočnila otvorená hodina pre žiakov Mš Hlavná Krompachy. Naši malí kamaráti mali možnosť vidieť a zažiť, ako to funguje na vyučovacej hodine v škole, kde sa spoločne s našimi prvákmi zapájali do pripravených aktivít.

    Následne sa presunuli do telocvične, kde si pre nich pani učiteľka pripravila bohatý program plný pohybu, smiechu a balónov.

    Na záver ich naši druháci naučili tanček na hudbu od Bruna Marsa.

    Veríme, že sa našim kamarátom u nás páčilo.

  • Riaditeľské voľno

    Oznámenie o poskytnutí  riaditeľského voľna

    Riaditeľka Základnej školy, Zemanská 2 v Krompachoch oznamuje, že podľa § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších prepisov  p o s k y t u j e  z organizačných dôvodov Testovanie T9 2024 žiakom II. stupňa  Základnej školy, Zemanská 2 v Krompachoch riaditeľské voľno dňa 20.marca 2024 (streda).

     Riadne vyučovanie podľa rozvrhu hodín bude pokračovať vo štvrtok 21.marca 2024.

    Žiaci 1.stupňa majú riadne vyučovanie.

    Školská jedáleň a ŠKD  bude v prevádzke.

    Žiaci 2.stupňa sú z obeda vyhlásení, v prípade záujmu o obed je nutné prihlásiť sa u vedúcej ŠJ.

    Mgr. Terézia Valeková, riaditeľka školy

  • Okresné kolo Hviezdoslavovho Kubína

    Dňa 13. 3. 2024 sa v Spišskej Novej Vsi stretli mladí recitátori z celého regiónu pri príležitosti okresného kola recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín. Jubilejného sedemdesiateho ročníka sa zúčastnili aj naši štyria žiaci, víťazi obvodného kola súťaže. Ako poznamenali samotní porotcovia, každý zo súťažiacich ukázal svoju mimoriadnu recitátorskú obratnosť. Najväčší úspech zaznamenala žiačka Chiara Kubovčíková (6.A), ktorá v silnej konkurencii obstála na obdivuhodnom druhom mieste.
    Všetkým recitátorom ďakujeme za účasť a srdečne gratulujeme.
    Výsledky:
    I. kategória: účastnícky diplom, Emma Teringová (4.B)
    II. kategória: 2. miesto, Chiara Kubovčíková (6.A)
    III. kategória: účastnícky diplom, Ema Hovancová (8.A), účastnícky diplom, Sofia Čurillová (9.A)
  • Kniha z mojej police

    Tretí mesiac v roku je už tradične venovaný knihám, knižniciam a čítaniu. My sme si ho pripomenuli 14.3. 2024 aktivitou, ktorú sme nazvali – KNIHA Z MOJEJ POLICE. Žiaci II. stupňa si na hodiny literárnej výchovy priniesli svoje knihy, ktoré predstavili ostatným spolužiakom. Hovorili o tom, čo ich na danej knihe zaujalo, počuli sme aj krátke citácie a zároveň odporúčania pre ostatných. Výber bol naozaj pestrý a rôznorodý: romantická, detektívna, dobrodružná, sci-fi literatúra, encyklopédie..., od slovenských aj zahraničných autorov.

    Veríme, že láska k čítaniu pretrvá počas celého roka, nie iba v tomto mesiaci. Všetkým čitateľom prajeme mnoho pekných zážitkov pri čítaní, lebo takto sa rozširujú naše obzory, môžeme sa ďalej zdokonaľovať a rozvíjať svoju fantáziu.     ֍ „Dočítania, priatelia!“ ֍

  • Beseda so spisovateľom

    Pozvanie na besedu do našej školy prijal jeden z mála, no o to vzácnejší autor poézie pre deti a mládež, Valentín Šefčík.

    Básnik, ktorý je sám učiteľom, porozprával žiakom 3.A, 3.B, 4.A, 4.B o svojich začiatkoch. Vypočuť si mohli aj jeho básne a taktiež jeho úplne prvú báseň o pyšnom slonovi, ktorá nie je zverejnená v žiadnej z jeho kníh. V básniach, ktoré recitoval, sa ukrýval sám život, príroda, ľudia a veci, ktoré nás obklopujú.

    Žiaci ho odmenili potleskom a úsmevom na tvári. Samozrejme, nechýbal ani priestor na zvedavé otázky žiakov, na ktoré s radosťou odpovedal. V závere besedy poprial pán spisovateľ žiakom, aby sa im darilo.

    Prajeme mu veľa dobrých nápadov pri tvorbe a tešíme sa na ďalšie zbierky básní.

  • 1. 3. 2024

    Aktualizovali sme modul Testovanie T9

  • Lyžiarsky výcvik

    V termíne od 19.2.-23.2.2024 sa žiaci 7.A a 8.A zúčastnili lyžiarskeho výcviku v SKI centre Jahodná. Počiatočné obavy či vydrží počasie a sneh, vystriedal športový zápal a radosť z dosiahnutých výsledkov. Mnohí nelyžiari získali lyžiarske zručnosti a skúsení lyžiari si overili svoje schopnosti. Všetci si za svoje výkony zaslúžili diplom a sladkú odmenu. Na záver im skúsení inštruktori pripravili súťažné hry.

    Blahoželáme, boli ste skvelí!

    Výsledky: 1.skupina pokročilí lyžiari: 1. miesto - Felix Humeňanský

    2.skupina mierne pokročilí: 1. miesto - Alexej Pech

    3. skupina začínajúci lyžiari: 1.miesto - Ema Hovancová

  • Hviezdoslavov Hubín

    Dnes 16. 2. 2024 sa šiesti žiaci našej školy zúčastnili obvodného kola recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín. Jubilejný 70. ročník známej súťaže v prednese poézie a prózy bol pre nás mimoriadne úspešný. Nádherný úspech zaznamenali hneď štyria žiaci, každý z nich získal vo svojej kategórii výherné 1. miesto. Týmto veľkým úspechom sa naši žiaci stali postupujúcimi do okresného kola súťaže.

    Gratulujeme a všetkým zúčastneným žiakom držíme prsty na ceste k ďalším recitátorským úspechom.

    I. kategória: 1. miesto, Emma Teringová (4.B)

    II. kategória: 1. miesto, Chiara Kubovčíková (6.A)

    III. kategória: 1. miesto, Ema Hovancová (8.A), 1. miesto, Sofia Čurillová (9.A)

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola, Zemanská 2, Krompachy
    Zemanská ulica 2
  • +421 53 447 29 28 - škola
    +421 903 434 401 - riaditeľ školy
    +421 903 238 279 - školská jedáleň

Fotogaléria